Startpagina


BODYFIT PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE

 

 

Kijk op www.batc.nl onder het kopje Zorgverzekeraars, om te ontdekken of uw zorgverzekeraar de consulten vergoedt.

 

Sportmassage
Men kan stellen, dat de sportprestaties - na 1950 - een stormachtige ontwikkeling hebben doorgemaakt. Betere leefomstandigheden, trainingsmethoden, medische begeleiding, materialen enz. zijn er de oorzaak van dat betere sportprestaties geleverd en records gebroken worden.

Zo is de sportmasseur de specialist op het gebied van de sportverzorging, aan wie hoge eisen gesteld wordt. Zowel in de beroepssport als bij de amateurs heeft men meer en meer behoefte aan goed opgeleide sportmasseurs.

Mogen alleen sportmensen gemasseerd worden?
De benaming sportmassage zou de indruk kunnen wekken, dat alleen sportmensen gemasseerd mogen worden.
Dat is echter niet juist. Klassieke massage is ook bekend als sportmassage. Het ontspant, geeft een betere doorbloeding en kan blessures voorkomen. Als men, spieren te lang en/of te zwaar belast kan men spierpijn krijgen. Bijvoorbeeld na het sporten, verhuizen of door te lang met de computer te werken.

Door massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd, worden strakke, stijve spieren soepeler en wordt de flexibiliteit vergroot. De massage wordt altijd afgestemd op de individuele wensen, eventuele problemen en het lichaam van de klant.

Stress en hoofdpijn
Een regelmatige massage is een beproefde methode om stress te verlichten of te voorkomen, doordat het de opbouw van spanningen in het lichaam aanpakt. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door (spier)spanning in de nek en de boven-rug. Omdat massage verzachtend op spieren werkt, is het ook een uitstekend middel om deze hoofdpijn te verlichten.

Massage is dus niet alleen voor mensen met klachten of fanatieke sporters.

ravaell@concepts.nl | KvK nr: 20085327 ©BODYFIT PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE