Startpagina


BODYFIT PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE


Ooracupunctuur

Ooracupunctuur

 

Auriculo therapie (ooracupunctuur)
De Franse arts Dr. Paul Nogier is onlosmakelijk verbonden met de auriculo therapie en geneeskunde. Ooracupunctuur is de snelst groeiende loot aan de stam van de acupunctuur. Daar hebben twee gebeurtenissen in belangrijke mate aan bijgedragen; in de eerste plaats is dat de westerse herontdekking geweest van de ooracupunctuur als unieke methode ter bestrijding van pijn en bij het stimuleren van genezingsprocessen.

In de tweede plaats de ontdekking van het vasculair autonoom signaal (dit staat voor het diagnose- en behandelsysteem waarin Westerse en Oosterse principes geïntegreerd zijn) waarmee het mogelijk is om allerlei regelsystemen van het lichaam en de geest te onderzoeken en gericht te behandelen. Door de geneeskundige systemen van het Oosten als regelsystemen te interpreteren is het nu mogelijk om Westerse en Oosterse geneeskunde volledig te integreren, waarbij technieken uit de moderne ooracupunctuur een centrale rol spelen.

 

 

Auriculo therapieAuriculotherapie is ooracupunctuur waarbij op basis van een Westerse diagnose therapie via het oor wordt gegeven. Bij de auriculo geneeskunde worden specifieke diagnostische technieken gebruikt en geavanceerde therapeutische methodieken.

Wat gebruikt men om de acupunctuurpunten te beïnvloeden De naalden, die gebruikt worden om te prikken zijn verschillend van dikte en lengte. Afhankelijk van de plek, waar geprikt wordt, kiest men een naald van bepaalde dikte en lengte. Soms worden verblijfsnaalden gebruikt, vooral bij de ooracupunctuur. Deze kunnen langere tijd blijven zitten. Er zijn driehoekige naalden, die toegepast worden om een lichte bloeding te veroorzaken. Korte naaldjes, op een hamerkopje geplaatst, worden gebruikt voor oppervlakkige huidbehandeling. De naalden zijn meestal van staal, maar soms worden zilveren of gouden naalden gebruikt.

ravaell@concepts.nl | KvK nr: 20085327 ©BODYFIT PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE